ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περικοπή αποζημίωσης για Μιχαλολιάκο-Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο που επιτέθηκαν στον Μουσταφά

Περικοπή αποζημίωσης για Μιχαλολιάκο-Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο που επιτέθηκαν στον Μουσταφά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από την Επιτροπή Δεοντολογίας η πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να αποδοθεί μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά σε τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Δεοντολογίας, η διαδικασία αυτή που κινείται σε σοβαρές περιπτώσεις, προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή κατά ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης για ένα μήνα, καθώς και αποκλεισμό για ένα χρονικό διάστημα από τις συνεδριάσεις.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εγκαλείται γιατί «κάλυψε» τις ανοίκειες επιθέσεις Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσε «πράκτορα» των Τούρκων τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την επομένη ημέρα επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι τρεις βουλευτές δεν παρέστησαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έστειλαν υπόμνημα με τις θέσεις τους.

«Να απολογηθούν όσοι λατρεύουν την τουρκική σημαία και τον σφαγέα Κεμάλ», σχολίασε η Χρυσή Αυγή.

Την «εισήγηση» της Επιτροπής Δεοντολογίας καλείται να επικυρώσει την ερχόμενη Δευτέρα η Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ