ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «κάδρο» βάζει η κυβέρνηση τον Σαμαρά

Στο «κάδρο» βάζει η κυβέρνηση τον Σαμαρά
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επαναφέρει στην πολιτική επικαιρότητα η κυβέρνηση την υπόθεση Novartis εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον τέως πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπενθύμισε τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και τα οποία μεταβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη, και στη συνέχεια ζήτησε από τη ΝΔ απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από αυτά:

- Διαψεύδουν ή όχι τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Φρουζή;

- Για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε τον Αντιπρόεδρο της Novartis στον τότε πολιτικό επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι και υπεύθυνο για οποιαδήποτε έγκριση δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου;

- Πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να λαμβάνει το επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;

Ο βαρύτατα εκτεθειμένος πρώην Πρωθυπουργός όσο και η ΝΔ οφείλουν επιτέλους να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν την δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σύγκρουση παρά το πολιτικό κόστος

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί σε όλα τα επίπεδα με τη διαπλοκή και δεν θα «φρενάρει» στην ανάδειξη περιπτώσεων διαφθοράς. Ειδικότερα για το χώρο του ποδοσφαίρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε τα βήματα της κυβέρνησης για την εξυγίανση του χώρου:

- Με τον ορισμό τακτικών δικαστών για υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.

- Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία όσο και τα πρότυπα της FIFA/UEFA.

- Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

- Με τη στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA, στον τομέα της διαφάνειας, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ.

Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως αυτά τα βήματα δεν ήταν αρκετά και διαπιστώνεται η ανάγκη για λήψη περισσότερων και δραστικότερων μέτρων.

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ