ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάκελος με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα εστάλη στον Νίκο Κοτζιά

Φάκελος με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα εστάλη στον Νίκο Κοτζιά
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μία επιστολή που περιείχε μία σφαίρα απεστάλη προ ημερών στο υπουργείο Εξωτερικών και είχε παραλήπτη τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το όλο συμβάν και το αν λειτούργησε ή όχι το πλέγμα ασφαλείας που εντοπίζει την ύποπτη αλληλογραφία, η σφαίρα εστάλη άμεσα για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου, ενώ και το σημείωμα έχει επίσης σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας του.

Παράλληλα, για την όλη υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη, που διεξάγει έρευνα, και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως, δημιουργεί ερωτήματα το γιατί το περιστατικό βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, ενώ έχω σημειωθεί εδώ και αρκετές ημέρες.

Αυτή, είναι η τρίτη φορά, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων που στοχοποιείται ο υπουργός Εξωτερικών, αφού στις αρχές του Φεβρουαρίου είχε γίνει γνωστό πως ο κ. Κοτζιάς είχε λάβει απειλητική επιστολή. Επρόκειτο για ένα ιδιόχειρο σημείωμα που απειλούσε ευθέως τον υπουργό.

Έκανε λόγο για τρεις σφαίρες που είναι φυλαγμένες για τον κ. Κοτζιά και η κάθε μία αντιστοιχούσε σε κάθε τμήμα της Μακεδονίας. Στο ίδιο σημείωμα, τότε, ο συντάκτης, χρησιμοποιούσε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Εξωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον οποίον χαρακτήριζε «σκουλήκι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ