ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Ένα μπλοκ εγχώριων δυνάμεων δεν θέλει να βγούμε από την επιτροπεία

Δραγασάκης: Ένα μπλοκ εγχώριων δυνάμεων δεν θέλει να βγούμε από την επιτροπεία
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης αλλά και την επεξεργασία της νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής αναφέρει στη «Νέα Σελίδα» ο Γιάννης Δραγασάκης ως τους δύο βασικότερους στόχους του στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει ζητήσει τις εισηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, του υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, και του Enterprise Greece ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο για τη βελτίωση της υποδοχής επενδυτών, της αδειοδοτικής διαδικασίας και της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων.

Με την οικονομία να μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης, ο στόχος είναι αφενός η επιτάχυνση της ανάκαμψης, αφετέρου η διασφάλιση μιας κατεύθυνσης που θα οδηγεί σ’ ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, αναφέρει υπογραμμίζοντας πως τον πρώτο στόχο θα τον επιδιώξουμε με την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης, ενώ ο δεύτερος στόχος είναι το αντικείμενο της υπό επεξεργασία νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

Πλέτνερ: Είμαστε στην αρχή της ανάκαμψης - Υπάρχει νέο ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Eurogroup του Απριλίου αναφέρει και ο στόχος εδώ είναι να επιτύχουμε μια καθαρή έξοδο, χωρίς «αστερίσκους» και προαπαιτούμενα.

«Στη χώρα μας είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα μπλοκ δυνάμεων οι οποίες δεν θέλουν να βγούμε από την επιτροπεία και την «προστασία» των ξένων, διότι, λένε, είναι πιο «φθηνή», οπότε μέχρι τέλους θα κάνουν θόρυβο, θα εκπέμπουν «παράσιτα» και θα προσπαθούν να βάζουν τρικλοποδιές, αδιαφορώντας αν αυτό μπορεί να προκαλεί ζημιά στη χώρα».

Για τα κόκκινα δάνεια αναφέρει ότι «η δραστική και γρήγορη μείωση τους είναι δική μας υπόθεση, δική μας ανάγκη, ανάγκη κοινωνική. Εάν δεν τα μειώσουμε μόνοι μας, θα μας το επιβάλουν και τότε θα γίνει με τους δικούς τους όρους, με τρόπο ανάλγητο και ισοπεδωτικό».

Για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσειςς υπογραμμίζει ότι η ύπαρξη ενισχυμένων θεσμών, που θα μπορούν να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα και να εγγυώνται τη θέση της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας, αποτελεί προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις των γειτόνων μας.

Για την θέση της χώρας στα Βαλκάνια αναφέρει ότι τώρα εμφανίζονται δυνατότητες προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο Διαβαλκανικής Συνεργασίας και Συνανάπτυξης, μακριά από μικροεθνικισμούς, μεγαλοϊδεατισμούς και μισαλλοδοξίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ