Συνάντηση Τσίπρα - Αβραμόπουλου για το προσφυγικό
Με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να τεθεί επί τάπητος το θέμα των προσφυγικών ροών ενόψει του καλοκαιριού.
Η εν λόγω συνάντηση, που ολοκληρώθηκε χωρίς οι δύο άνδρες να προχωρήσουν σε δηλώσεις, πραγματοποιήθηκε στη «σκιά» της υπόθεσης Novartis. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η εν λόγω υπόθεση και ενεπλάκη το όνομα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης.
Το προσφυγικό βρέθηκε και στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δημήτρης Βίτσας ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για τις προτεραιότητες και τον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής. Τόνισε δε, ότι η Τουρκία δεν φαίνεται να επιθυμεί να δυναμιτίσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μη τηρώντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία για το προσφυγικό.
Σε κάθε περίπτωση και λόγω της εμπειρίας των τελευταίων ετών, καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση των προσφυγικών ροών, το υπουργείο βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να μπορέσει να τις αντιμετωπίσει εφόσον χρειαστεί.
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:23
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08