ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Περιφερειακός «ταραξίας» και αβέβαιος σύμμαχος η Τουρκία

Κουμουτσάκος: Περιφερειακός «ταραξίας» και αβέβαιος σύμμαχος η Τουρκία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με την τοποθέτηση αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα Ίμια.

«Για μία ακόμη φορά με τις απαράδεκτες δηλώσεις για τα Ίμια, η Τουρκία επιβεβαιώνει την πεποίθηση που κυριαρχεί γι´ αυτήν στο Δυτικό Κόσμο», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος στον λογαριασμό του στο twitter και συμπλήρωσε:

«Μια χώρα αυταρχικής διακυβέρνησης που παράγει αστάθεια κ´ ένταση στην ευρύτερη περιοχή. Ένας περιφερειακός "ταραξίας" κ´ αβέβαιος σύμμαχος».

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σχολιάζοντας τη συμπερίληψη από πλευράς Ελλάδας των Ιμίων στο πρόγραμμα Natura 2000, σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας, επισήμανε πως η νομική κυριαρχία της Ελλάδας στην περιοχή των Ιμίων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και ζήτησε από την άλλη πλευρά να μετράει τα λόγια της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ