ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλοι ΥΠΕΞ για ΝΔ: Είναι καιρός να επιδείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά μας θέματα

Κύκλοι ΥΠΕΞ για ΝΔ: Είναι καιρός να επιδείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά μας θέματα
Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ως «πολιτικό ατόπημα» χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών το να χρεώνει η αντιπολίτευση στο υπουργείο Εξωτερικών και στον υπουργό Νίκο Κοτζιά τις απόψεις του Νικόλα Ντιμιτρόφ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται να χρεώνει ούτε τις απόψεις του κ. Ντιμιτρόφ, ούτε του κ. Κουμουτσάκου, ούτε ορισμένων φίλα προσκείμενων στην αντιπολίτευση εφημερίδων στο υπουργείο Εξωτερικών».

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι είναι καιρός πλέον η Νέα Δημοκρατία να «επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά μας θέματα και να μην υπονομεύει την προσπάθεια επίλυσης των εθνικών θεμάτων με υπερφίαλους εξυπνακισμούς», ούτε, τέλος, «να χρεώνει στην κυβέρνηση τις απόψεις τρίτων κρατών. Είναι ακατανόητο δε, να παριστάνει η Νέα Δημοκρατία ότι έτσι εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα».

Κουμουτσάκος: Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να αποδέχεται τους ισχυρισμούς της πΓΔΜ περί αλυτρωτικών βλέψεων

Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο Νίκος Κοτζιάς ήδη από τις 7 Μαρτίου του 2015, έχει θέσει με σαφήνεια τα θέματα του αλυτρωτισμού της πΓΔΜ, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Αποσαφηνίζουν μάλιστα ότι σε αυτό το πλαίσιο η πΓΔΜ άλλαξε το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων καθώς και του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα, ενώ έχει ήδη απομακρύνει και σειρά αγαλμάτων.

«Αποτελέσματα που ουδέποτε επέτυχε η ΝΔ επί της δικής της διακυβέρνησης», σημειώνουν καταληκτικά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ