Κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ-Τι θα συζητηθεί
Για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, για την οποία είχαν συμφωνήσει στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να συζητήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και το θέμα της απόκτησης των δύο φρεγατών, τύπου FREMM, από τη Γαλλία.
Όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον Εμάνουελ Μακρόν και συμφώνησαν στην απόκτηση των φρεγατών με χρονομίσθωση (leasing), ενώ σε δεύτερο στάδιο εξετάζεται η απόκτηση ακόμα δύο.
«Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
SPONSORED
Επίδειξη δύναμης από την Ουκρανία με μπαράζ επιθέσεων μετά το «όχι» του Πούτιν σε συνομιλίες
15:48
Από δίψα πέθαναν τουλάχιστον 49 άνθρωποι μετά από βλάβη φορτηγού στην έρημο του Νίγηρα
15:37
Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα στηρίζει τα νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
15:25
Κύκλωμα έκλεβε μετασχηματιστές και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από αιολικά πάρκα σε Αττική και Εύβοια
15:12