ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Παιχνίδια τα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο

Σπυράκη: Παιχνίδια τα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η κυβέρνηση έχει τελειώσει με τα πολιτικά της καύσιμα», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, χαρακτηρίζοντας «παιχνίδια» τα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο που επικαλείται η κυβέρνηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, η κα Σπυράκη εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς, όπως είπε, «άλλα λέει ο ίδιος και άλλα τα υπουργεία του, χωρίς να έχει σαφή θέση», ενώ «η καθαρή έξοδος την οποία ευαγγελίζεται είναι η αναμονή για περικοπή συντάξεων από 1/1/2019 και η μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2020».

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές, καθώς στις 20 Αυγούστου τελειώνουν τα δανεικά. «Δεν καταλαβαίνω τι φοβούνται, πάμε να ζητήσουμε καθαρή εντολή» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η κα Σπυράκη σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα εμπροσθοβαρούς ανάπτυξης εν αντιθέσει με την κυβέρνηση που «έχει πρόγραμμα αφαίρεσης μέχρι και του τελευταίου ευρώ μέσω φόρων».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «κλειδί για την ανάκαμψη της χώρας» τον ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος θα επιτευχθεί μέσω σταθεροποίησης του περιβάλλοντος, διαμέσου της άμεσης μείωσης του φόρου στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα κατά 5%, δημιουργώντας έτσι χώρο για επανεπένδυση και βιώσιμες θέσεις εργασίας. «Κατ’ αυτό τον τρόπο θα εξαφανιστεί και ο υποκατώτατος μισθός», ανέφερε.

«Η επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2,5% με 3% είναι το μυστικό για λιγότερο αυστηρά μέτρα» τόνισε, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποχρεώθηκε να δεσμευτεί σε υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022 επειδή «κανείς δεν πίστευε ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και θα αποπλήρωναν το χρέος».

«Μια Ελλάδα με δουλειές, αξιοπιστία, υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, μπορεί εύκολα να διαπραγματευτεί» υπογράμμισε.

Η κ. Σπυράκη χαρακτήρισε επίσης ύψιστη εθνική προτεραιότητα την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη, χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό εξαιρετικά κλιμακούμενα επιθετική με σαφή αναθεωρητικά στοιχεία.

«Η Τουρκία εξελίσσεται σε έναν αναξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ» είπε και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με στιβαρή έκφραση της εξωτερικής της πολιτικής και στιβαρές συμμαχίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ