ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο για διαπραγμάτευση, Σκοπιανό και αυτοδιοικητικές

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο για διαπραγμάτευση, Σκοπιανό και αυτοδιοικητικές

Με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής (11/05/2018), το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 και αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα «καυτά» θέματα με πρώτο τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση καθώς τη Δευτέρα φτάνουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των δανειστών προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη αρκετοί βουλευτές που εμφανίζονται προβληματισμένοι κι εκφράζουν ενστάσεις για τα μέτρα που καλείται να λάβει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στους Θεσμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης κάποιων όρων του ελληνικού προγράμματος, για να μην εφαρμοστούν, ιδίως στο τέλος του 2018, μέτρα που θα προκαλέσουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί σήμερα και στις εξελίξεις αναφορικά με το Σκοπιανό, τη στιγμή που ξεκινά στην Αθήνα η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Βίζενγκραντ και των δυτικών Βαλκανίων, με τη συμμετοχή του Νίκου Κοτζιά.

Τέλος, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί και με το ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, με έμφαση στις κινήσεις εκείνες που θα επιτρέψουν το άνοιγμα του κυβερνώντος κόμματος προς την Κεντροαριστερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ