ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με ακεραιότητα το καθήκον

Κουβέλης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με ακεραιότητα το καθήκον
EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με ακεραιότητα το καθήκον και διαθέτουν την αποτρεπτική ικανότητα για να υπερασπιστούν στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Εpsilon, εκτίμησε ότι η επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου στοχεύει στο να εισπράξει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιδιώκει, ενώ χαρακτήρισε αβάσιμα και εχθρικά όλα όσα λέει η Τουρκία στην προσπάθεια της να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης. Η συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα της χώρας, ανέφερε σχετικά.

Περαιτέρω χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ήταν λάθος να προσδιορίσει το χρονικό σημείο απελευθέρωσής τους.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολιάζοντας τις προτάσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγή εκλογών και για την αναθεώρηση του συντάγματος, διαπίστωσε «αναντιστοιχία» στις σχετικές δηλώσεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ