ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανανέωση του κομματικού μηχανισμού κατά 50% στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Ανανέωση του κομματικού μηχανισμού κατά 50% στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τουλάχιστον 115.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες για να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο Τwitter ανέφερε: «155.000 πολίτες, 2.500 εθελοντές και περισσότεροι από 8.000 υποψήφιοι για τις θέσεις των εκπροσώπων μας, έκαναν σήμερα πράξη την δέσμευσή μου για μια ανοιχτή, σύγχρονη, μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Τους ευχαριστώ από καρδιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τα 155.000 ενεργά μέλη που σύμφωνα με την Πειραιώς είναι αριθμός ρεκόρ όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4.050 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των προέδρων και των 9μελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων. Παράλληλα στην εσωκομματική διαδικασία ανεδείχθησαν 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο Συνέδριό της ΝΔ το οποίο θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα, σήμερα, όμως ήδη, στη Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγο για ανανέωση του κομματικού μηχανισμού κατά 50%.

Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από τη γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία συστάθηκε ειδικά για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ