ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Χριστοδουλοπούλου κατά Χρυσής Αυγής και μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη

Οργή Χριστοδουλοπούλου κατά Χρυσής Αυγής και μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πληρωμένη απάντηση στον Ηλία Κασιδιάρη για το νέο προσβλητικό και σεξιστικό παραλήρημα εναντίον της, έδωσε από το βήμα της Βουλής η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Η αντιπρόεδρος της Βουλής έστειλε παράλληλα, κι ένα μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη να τρέξει πιο γρήγορα τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Αυτό που θα ευχηθώ είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να εκτελέσει το χρέος της για να ξεβρωμίσει η Βουλή από αυτό φασιστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο που τον ακούμε και παρακολουθούμε και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε», είπε μετά τη χυδαία επίθεση που δέχθηκε από τον χρυσαυγίτη, αποκαλώντας τον «νεοναζί κανίβαλο».

«Δεν πρέπει να γίνουμε Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά η Τασία Χριστοδουλοπούλου για την αδιαφορία που δείχνει απέναντι σε νεοναζιστικά φαινόμενα, αλλά και στο προσφυγικό.

Έδειξε ακόμη, ιδιαίτερα ενοχλημένη από το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος την ώρα της ομιλίας Κασιδιάρη δεν αντέδρασε στο παραλήρημα. «Να διαγραφεί η φράση Κασιδιάρη από τα πρακτικά», ανέφερε μετά την ομιλία της ο προεδρεύων την ώρα εκείνη Γιώργος Λαμπρούλης με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά, χωρίς να κατονομάζει τον Σπύρο Λυκούδη. «Πρέπει το προεδρείο να έχει αντανακλαστικά όταν ακούγονται τέτοιες χυδαιότητες και τα θέματα αυτά να μην είναι ατομική πρωτοβουλία του καθενός», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ένα παραλήρημα χυδαιότητας την αποκάλεσε «σκιάχτρο». Όπως είπε, «θα βάλουμε την Χριστοδουλοπούλου σε βραχονησίδα να την βλέπουν οι μετανάστες το βράδυ σαν σκιάχτρο, να λένε «Παναγιά μου τι είναι αυτό» και να γυρίζουν να φεύγουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ