Παππάς: Νόμος του κράτους το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών
Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του κράτους και εφαρμόζεται, υπογραμμίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τον καθορισμό τέλους στις κινητές ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τονίζει επίσης, ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει στηρίξει και συνεχίζει, όσο καμία άλλη, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, τα οποία πρέπει να διασφαλιστούν. Ο Νίκος Παππάς υπογραμμίζει ακόμη ότι πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία προς τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ έχει ως εξής:
«Αυτή η κυβέρνηση έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει όσο καμία άλλη κυβέρνηση, μέσα μάλιστα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Συγκεκριμένα:
α. Διασφάλισε νέους πόρους και έδωσε νέα κίνητρα, μέσω του ΠΔΕ, για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.
β. Προσέφερε εργαλεία για τον εντοπισμό της λογοκλοπής στο διαδίκτυο, στα μέλη του Μητρώου Online Media.
γ. Ανακοινώνει άμεσα τις λεπτομέρειες του σχεδίου για τη στήριξη του Τύπου.
δ. Σε επίπεδο Ευρώπης, δε, έδωσε τη μάχη και την κέρδισε για την επιβολή τέλους στις επιγραμμικές πλατφόρμες (τύπου Netflix) και για την ποσόστωση του 30% (τουλάχιστον) για το ευρωπαϊκό περιεχόμενο, με σκοπό την ενίσχυση των δημιουργών και των ανεξάρτητων παραγωγών.
ε. Στήριξε εκδότες και δημιουργούς στη δικαστική διαμάχη με την Google.
Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του κράτους και εφαρμόζεται.
Η δίκαιη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών θα διασφαλιστεί. Μελλοντικές αλλαγές στη νομοθεσία δεν θα πρέπει να μεταβάλουν το συνολικό της ύψος.
Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η απρόσκοπτη πορεία προς τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.
Πάντα υπάρχουν τρόποι ώστε να υπηρετούνται με συνέπεια και οι δύο παραπάνω ανάγκες» καταλήγει η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ.
Αμπελόκηποι: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς
11:08
Τετ α τετ Κιμ Γιονγκ Ουν με τον προέδρο της Λευκορωσίας - Υπεγράφη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας
11:07
Παράταση για τις αιτήσεις στα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
10:59
Νεκρός ο Αλιρεζά Τανγκσίρι: Ο Ιρανός διοικητής που ήταν υπεύθυνος για τα Στενά του Ορμούζ (pic)
10:54