ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνήγορος του Στουρνάρα ο Τσακαλώτος

Συνήγορος του Στουρνάρα ο Τσακαλώτος
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ως υπερασπιστής του Γιάννη Στουρνάρα εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας πίσω του τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε δριμύτατη κριτική στον διοικητή της ΤτΕ.

Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της κεντρικής τράπεζας της οποίας αποσπάσματα διάβασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε με νόημα πως «μερικά πράγματα είναι αλήθεια, ακόμη κι αν τα πει ο Γιάννης Στουρνάρας». Θέλοντας να ενισχύσει την άποψη αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφερε ως παράδειγμα ότι είναι τόσο αλήθεια όσο ότι «ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει»ή ότι «οι ποδοσφαιρικές ομάδας της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται», ή ακόμη πως επειδή ο σκύλος του έχει τέσσερα πόδια, όπως και η γάτα, τα δύο ζώα είναι το ίδιο.

«Μου θυμίζετε τη φράση ο αστυνομικός είναι όργανο, τομπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι», σχολίασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος που επέκρινε την κυβέρνηση ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του
Γιάννη Στουρνάρα και χρησιμοποιεί παρόμοια ορολογία.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη και συνέστησε υπομονή μέχρι τον Μάρτιο του 2016 που θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο και θα διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο διοικητής της ΤτΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ