ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για τη φημολογούμενη συμφωνία με την Αλβανία

Κόντρα για τη φημολογούμενη συμφωνία με την Αλβανία
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή για τη φημολογούμενη συμφωνία με την Αλβανία ζητά η ΝΔ. Ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Σώματος ζήτησε να γίνει διεξοδική συζήτηση πριν υπογραφεί οποιοδήποτε κείμενο συμφωνίας με την Αλβανία.

Σε ερώτησή του μάλιστα, προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αναφέρεται σε δηλώσεις του ότι βρισκόμαστε σε πορεία επίλυσης των ανοικτών ζητημάτων με την Αλβανία και ότι θα υπάρξει σύντομα κατάληξη των συνομιλιών και τονίζει πως πρέπει να αποφευχθεί το αρνητικό προηγούμενο της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζητά απαντήσεις για το εύρος της θεματολογίας που συζητά ο κ. Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του, εάν συνεχίζει η Αλβανική πλευρά να εγείρει τις αξιώσεις της περί Τσάμηδων, σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών σε σύγκριση με την αρχική συμφωνία που είχε υπογραφεί από Ελλάδα και Αλβανία και εάν καθορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία υπογραφής της επικείμενης ελληνο-αλβανικής συμφωνίας που διαπραγματεύεται και ποια είναι;

«Υπό το φως των ανωτέρω, και του προηγουμένου με την συμφωνία με την πΓΔΜ, και προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικά τετελεσμένα για τα εθνικά συμφέροντα, αιτούμαι την άμεση κατάθεση στην Εθνική Αντιπροσωπεία του κειμένου της προς υπογραφή Συμφωνίας με την Αλβανία, ώστε να ενημερωθεί για το περιεχόμενό της και να τη συζητήσει η Βουλή των Ελλήνων πριν τη δεσμευτική υπογραφή της», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Στο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο κ. Σγουρίδης να εμπλέκει στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια το ζήτημα του χρέους, καταγγέλλοντας όπως είπε αυτή τη ζυγαριά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ