ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Λονδίνο το επόμενο τριήμερο ο Τσίπρας

Στο Λονδίνο το επόμενο τριήμερο ο Τσίπρας
Φωτογραφία αρχείου Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό μετέβη στο Λονδίνο όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν αλλά και επαφές με επενδυτές στο City.

Σήμετα το απόγευμα, στις 16.00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Στις 18.00 θα συναντηθεί με νέους Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο Λονδίνο, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου o πρωθυπουργός θα περάσει το κατώφλι της Downing Street, για να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τερέζα Mέι, στις 16:00 τοπική ώρα. Αργότερα θα συναντηθεί με τον Αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 14.00, ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο London Business School.

Η κα Μέι σε δήλωσή της σε ελληνική εφημερίδα με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο, έκανε λόγο για «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ». Η πρωθυπουργός της Βρετανίας πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ «αναδεικνύει τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας και τη βαθιά συνεργασία που έχουμε σήμερα» και σημείωσε ότι η σχέση αυτή «όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυνατή».

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ελληνικό τουρισμό, λέγοντας ότι «εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο για να απολαύσουν την ξεχωριστή φιλοξενία και τον πολιτισμό του λαού σας, αλλά και τις πόλεις και τις ακτές σας».

Η κα Μέι αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας και καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας σε όλους αυτούς τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας».

Επαφές με επενδυτές

Λίγες ημέρες μετά την επικύρωση από το Eurogroup της συμφωνίας για το χρέος, οι προσπάθειες του πρωθυπουργού επικεντρώνονται στην προσέλκυση επενδύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επαφές θα διευκολύνουν και στελέχη του οικονομικού επιτελείου που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ