ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με διαφορά 14,1 μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου σε νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Τρίτο κόμμα με 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, με 3,2% η Ένωση Κεντρώων, ενώ οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση», με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.

Τι λένε οι Έλληνες για τις συμφωνίες

Από την έρευνα προκύπτει ότι η κυβέρνηση καταγράφει δημοσκοπικές απώλειες από τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό, οι οποίες φαίνεται να μην αντισταθμίζονται από τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.

Ενδεικτικά είναι και τα ποσοστά για την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς με ποσοστά ανά περιοχές που ξεκινούν από 60% μέχρι και το συντριπτικό 83% στην Μακεδονία βλέπουν αρνητικά την συμφωνία.

Το 57% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος, ενώ το 25% έχει θετική άποψη.

Οι πρόωρες εκλογές


Τη λύση των πρόωρων εκλογών προκρίνουν οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες.

Συγκεκριμένα, το 38% πιστεύει ότι το καλύτερο για την χώρα θα ήταν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 31% είναι υπέρ του να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το 24% προτιμά να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, με άλλο πρωθυπουργό.

Πάντως, το 55% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 40% πιστεύει ότι θα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές.

Στην ίδια έρευνα, το 56% τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και το 40% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ