ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Βουλής ο πρώτος από τους 16 υπαλλήλους με μαϊμού πτυχίο

Εκτός Βουλής ο πρώτος από τους 16 υπαλλήλους με μαϊμού πτυχίο
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Ανακαλείται ο διορισμός μόνιμου υπάλληλου που εργαζόταν επί χρόνια, έχοντας προσκομίσει πλαστό πτυχίο. Εξαιρετικά πιθανό να του ζητηθούν πίσω τα χρήματα από τους μισθούς που του καταβλήθηκαν.

Εκτός Βουλής βρίσκεται ο πρώτος από τους 16 υπαλλήλους που πιάστηκε με μαϊμού πτυχίο, με τον Νίκο Βούτση να αποφασίζει την ανάκληση του διορισμού του. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης με έγκυρες πληροφορίες να αναφέρουν πως το ΓΛΚ θα διεκδικήσει όλους τους μισθούς που του είχαν καταβληθεί για τα χρόνια που εργαζόταν στη Βουλή.

Η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια αναφέρει ότι ο υπάλληλος Γ.Π. που εργαζόταν στον κλάδο Αναλυτών – Προγραμματιστών προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος πλαστό πτυχίο από το Τμήμα Μαθηματικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό του καθόσον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω πτυχίο αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού του».

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, στις 7 Μαΐου 2015 έφθασε στη Βουλή απάντηση του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία επισημαίνεται ότι «δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητά του πτυχίου» που προσκόμισε.

Σε άλλη απόφαση αναφέρεται ότι μια ημέρα αργότερα, στις 8 Μαΐου 2015, ο «πλαστογράφος» υπάλληλος είχε υποβάλλει την παραίτησή του από την τακτική θέση που κατείχε. Η υπαλληλική του λύθηκε στις 25 Μαΐου 2015, μετά από δεύτερη επιστολή παραίτησής του. Η αυτοδίκαιη παραίτησή του έγινε αποδεκτή στις 26 Νοεμβρίου 2015.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2105 διαγράφηκε από το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ