ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα: «Μας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα» λέει η ΝΔ, «περισσεύει το θράσος» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα κόντρα: «Μας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα» λέει η ΝΔ, «περισσεύει το θράσος» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το «ηθικό πλεονέκτημα» βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εξαπολύει «πυρά» κατά της κυβέρνησης για τις νέες θέσεις των Κώστα Ζουράρι και Ράνιας  Αντωνοπούλου και το κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για έλλειψη σοβαρότητας.

«Δεν πέρασε λίγος καιρός που έμεινε η κ. Αντωνοπούλου χωρίς επίδομα στέγασης και η Κυβέρνηση φρόντισε να την αποκαταστήσει διορίζοντας την ως εκπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΟΣΑ, όπου θα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο μισθό και ακόμη μεγαλύτερο επίδομα στέγασης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, και συνεχίζει: «Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος εκδιώχθηκε από υφυπουργός Παιδείας επειδή χυδαιολογούσε κατά οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, αποκαθίσταται ως αντιπρόεδρος της Βουλής, προφανώς για να συντονίζει καλύτερα την “κερκίδα” των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Την ίδια ώρα, το «γαλάζιο κόμμα» ισχυρίζεται ότι άνθρωποι που κρίθηκαν ακατάλληλοι για να παραμείνουν στην κυβέρνηση για ηθικούς λόγους «εντός ολίγων μηνών όχι μόνον κρίνονται κατάλληλοι αλλά επιβραβεύονται με άλλες αξιοζήλευτες θέσεις». «Με δυο λέξεις: Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα...» καταλήγει λέγοντας η ανακοίνωση της ΝΔ.

Με τη σειρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «τόσο το ηθικό πλεονέκτημα, όσο και η σοβαρότητα είναι έννοιες άγνωστες για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Αυτό που περισσεύει είναι το θράσος, σε μια παράταξη που στελέχη της έχουν καταδικαστεί με τον μισό Ποινικό Κώδικα. Τους ενοχλεί μάλλον ότι δεν ρωτήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη, στα γνωστά δείπνα στήριξής του, για το ποια πρόσωπα θα ενέκριναν, και με ποια ανταλλάγματα» σχολιάζει η ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ