ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διάτρητο» το χρυσοπληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της Βουλής

«Διάτρητο» το χρυσοπληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της Βουλής
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Διάτρητο αποδεικνύεται το χρυσοπληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα που προμηθεύθηκε η Βουλή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις κατά καιρούς ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με αποκορύφωμα τη χθεσινοβραδινή για τον Κλεισθένη, πονοκεφαλιάζουν τη Βουλή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επανεξετάσουν τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος μετά και το χθεσινοβραδινό «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε. Σύμφωνα δε, με έγκυρες πληροφορίες το πρωί κλήθηκαν εσπευσμένα εκπρόσωποι της εταιρίας για να δουν τι πάει στραβά. Βουλευτές έλεγαν ότι η οθόνη έσβηνε συνέχεια και έβγαζε σφάλμα όταν επιχειρούσαν να οριστικοποιήσουν την ψήφο τους. Στη Βουλή πάντως, λένε ότι πολλοί βουλευτές δεν ειναι ακόμη εξοικειωμένοι με το σύστημα και πως χθες το βράδυ, στην ψηφοφορία για τον Κλεισθένη το σύστημα "μπλόκαρε" επειδή όλοι μαζί "πατούσαν" τα κουμπιά.

Κάποιοι βουλευτές μετά απο αρκετές προσπάθειες φαίνεται να τα παράτησαν, ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ παρότι ψήφισε, φαίνεται να μην έχει ψηφίσει. Ο ίδιος σε συνομιλία του με το CNN Greece ανέφερε πως εντόπισε το πρόβλημα και απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητώντας την ανάκτηση του ηλεκτρονικού αποτυπώματος ψήφου. Επίσης, είναι ενδεικτικό είναι ότι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, φαίνεται να έχει καταψηφίσει την κατάτμηση της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο ίδιος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους δήλωσε ότι ψήφισε «ναι».

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προπαιτούμενα, είχε δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα με συνέπεια οι υπηρεσίες της Βουλής να καλούν είκοσι βουλευτές να επιστρέψουν στην αίθουσα για να ψηφίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ