ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία διεθνούς Τύπου για την αναφορά Τσίπρα σε ΔΝΤ

Ανησυχία διεθνούς Τύπου για την αναφορά Τσίπρα σε ΔΝΤ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Εντύπωση προκάλεσε στον διεθνή Τύπο η εκτενής αναφορά, στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη, του Αλέξη Τσίπρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο επόμενο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας.

Η γερμανική Suddeutsche Zeitung υπογραμμίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θέλει να απαλλάξει τη χώρα από την παρουσία του ΔΝΤ καθώς δεν θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του Ταμείου στο πρόγραμμα. Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας “θεωρεί ότι πλέον η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητη. Η χώρα του χρειάζεται πλέον λιγότερα χρήματα από το πακέτο διάσωσης” προσθέτει.

Οι αναφορές του έλληνα πρωθυπουργού σχολιάζονται και από την εφημερίδα “Die Welt” η οποία υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι “δεν δεν είναι απαραίτητα για τη χώρα του τα δισεκατομμύρια του ΔΝΤ" και σχολιάζει σκωπτικά: "Μεταρρυθμίσεις έναντι δισεκατομμυρίων. Αυτό ήταν το deal για το πακέτο διάσωσης. Όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέλει πλέον την οικονομική υποστήριξη του διεθνούς οργανισμού.

Αναφορά στο θέμα κάνει και η γαλλική Le Monde η οποία χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη αναφορά “δηλώσεις- φωτιά” οι οποίες έγιναν την παραμονή της έλευσης του κουαρτέτου στην Αθήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ