Βούτσης: Η χώρα μπροστά σε διπλό ορόσημο
«Η φετινή επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας δίνει πραγματικά αφορμή για μια ουσιαστική τοποθέτηση. Πέραν του απολογισμού που κάνει κάθε πολιτική δύναμη ή κάθε πρόσωπο ατομικά απ’ όσους και όσες ζήσαμε όλη αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, πολύχρονη μεταπολιτευτική περίοδο, δίνει το έναυσμα για μια ουσιαστική συζήτηση για το σήμερα» αναφέρει εισαγωγικά σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που τιτλοφορείται «η χώρα μπροστά σε διπλό ορόσημο», ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης θεωρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διπλό ορόσημο, το οποίο εκ των πραγμάτων έχει επίσης μια ιστορική σημασία: «Από τη μια, η χώρα καλείται να πορευτεί μετά την τυπική έξοδο από την οκτάχρονη περίοδο της χρεοκοπίας και των μνημονιακών δεσμεύσεων αυτόνομα και να ανταποκριθεί τόσο στις δραματικές ανάγκες που υπάρχουν για την επούλωση των κοινωνικών πληγών όσο και στη διαμόρφωση της οντότητάς της στον διεθνή και ευρωπαϊκό περίγυρο. Από την άλλη, η συζήτηση η οποία εξελίσσεται με πάρα πολύ σοβαρές αντιπαραθέσεις στο "μεγάλο κάδρο" της Ευρώπης καταδεικνύει τη σημασία αυτού του ορόσημου και για τη χώρα μας και για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Καταληκτικά, ο πρόεδρος της Βουλής συμπεραίνει πως παρόλο που και στο παρελθόν αρκετές φορές χρησιμοποιήθηκε η έννοια της νέας Μεταπολίτευσης, «τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά και ποιοτικά για μια νέα περίοδο Μεταπολίτευσης μέσα στη συνέχεια των χρόνων αλλά και μέσα στο δραματικό διάστημα της οκτάχρονης κρίσης, που ελπίζουμε στις 20 Αυγούστου να πάρει οριστικά τέλος».
SPONSORED
Στη Βουλή δικογραφία κατά Φλωρίδη μετά από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
13:20
Χαρδαλιάς για εμπρησμό σε τρία οχήματα της Περιφέρειας: «Θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν»
13:16
Στο συρτάρι προσώρας το τουρκικό νομοσχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας»
13:15
ΟΝΕΧ: O «Μπλε Διάδρομος» που φέρνει κοντά τα λιμάνια Ελευσίνας και Αμβέρσας
13:11