ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ ένα μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ ένα μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
EUROKINISSI

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι, έναν μήνα μετά την φονική πυρκαγιά στην περιοχή που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους, «πυροδοτεί» νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, η οποία κάνει λόγο για «προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας» η οποία αποδεικνύεται μάταιη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως αποτελεί δέσμευσή του «η απόδοση όλων των ευθυνών εκεί που πρέπει».  

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη» στο Μάτι, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας: «μόνο με τη «κομματική» κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες».

Σημειώνεται μάλιστα, πως η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε την ίδια ώρα που ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στην περιοχή.

«Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Μητσοτάκης: Θα αποδοθούν ευθύνες

Τη δέσμευσή του ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει για την τραγωδία στο Μάτι επανέλαβε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.

Ένα μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με κατοίκους στο Μάτι αλλά και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκατασταθεί η περιοχή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένει βουβή αλλά και έντονη σε αυτή την περιοχή προσθέτοντας πως είναι προσωπική του δέσμευση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατό, να αποκτήσει το χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και στρεβλώσεις που υπήρχαν.

Μάλιστα επεσήμανε πως δέσμευσή του είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και υπάρχει και λογοδοσία, κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ