ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Από ώρα σε ώρα οι ανακοινώσεις

Ανασχηματισμός: Από ώρα σε ώρα οι ανακοινώσεις
EUROKINISSI

Θέμα ωρών είναι η επίσημη ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις. 

Μετά και τη χθεσινή εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του ΓΓ της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στις απαραίτητες συναντήσεις και ο ανασχηματισμός "έκλεισε" το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται να έχει «κλειδώσει» ο Πάνος Ρήγας για το υπουργείο Παιδείας ενώ η Κατερίνα Παπακώστα αναμένεται να βρεθεί στην κυβέρνηση, πιθανότατα σε κάποιο υφυπουργείο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει και σε δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση με "σπάσιμο" υπουργείων και"αναβάθμιση" χαρτοφυλακίων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αμετακίνητοι από τις θέσεις τους παραμένουν οι Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Καμμένος, Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης ενώ ορισμένοι από τους σημερινούς υπουργούς αναμένεται να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο.

Η Όλγα Γεροβασίλη είναι πιθανόν να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Παύλος Πολάκης το Αγροτικής Ανάπτυξης. Ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Πάνος Σκουρλέτης στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και τα πρόσωπα που θα μπούν στην κυβέρνηση και θα αντικατοπτρίζουν το άνοιγμα της κυβέρνησης στην κεντροαριστερά.

Τέλος, δεδομένη θεωρείται η είσοδος στο υπουργικό συμβούλιο νέων σε ηλικία στελεχών αλλά και η αναβάθμιση ορισμένων υφυπουργών και διευθυντών υπουργείων σε υπουργικές θέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ