ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος «πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη

Άγριος «πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Ζαχαράκη, ζητώντας τη σύλληψή της με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η μήνυση του δημοσιογράφου έγινε με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει η κυρία Ζαχαράκη εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον «καταδικασμένο συκοφάντη».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η Αστυνομία πήγε το απόγευμα της Δευτέρας δύο φορές στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη η οποία απουσίαζε.

Με εντολή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυρία Ζαχαράκη μετέβη τελικά στα γραφεία του κόμματος, όπου και παρέμεινε μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και παρήλθε το αυτόφωρο.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της αστυνομίας.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως: «Η καταζητούμενη από την ΕΛ.ΑΣ. αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και για καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών.

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε η ΝΔ το βράδυ της Δευτέρας.

Προστίθετο δε στην ίδια ανακοίνωση: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», προστίθετο στην ανακοίνωση.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια»

Η ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο απάντησε με ανακοίνωση ως εξής: «Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Ακολούθησε η ανταπάντηση από πλευράς ΝΔ που κατηγορούσε την κυβέρνηση για «ποινικοποίηση της πολιτικής κρίσης».

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης», ανταπάντησε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και προς επίρρωση του ισχυρισμού τους παρέπεμψαν την κυρία Γεροβασίλη σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και στο οποίο, όπως ανέφεραν, «ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου», ανέφερε η ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ