ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Βούτσης: Εντός του 2018 το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ολομέλεια

Ν. Βούτσης: Εντός του 2018 το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ολομέλεια
EUROKINISSI

Μέχρι το τέλος του 2018 θα τεθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, προκειμένου να ληφθεί απόφαση από την εθνική αντιπροσωπεία.

Με παρέμβαση που έκανε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε και τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για το θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και τα όσα έχει γράψει σε άρθρο του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Πρόσφατα έκανε δηλώσεις δεσμευτικές ο πρωθυπουργός και το έχω πει και εγώ επανειλημμένα. Αυτό το εξαιρετικό πόρισμα της ειδικής επιτροπής για τις γερμανικές επανορθώσεις σε όλες τις πτυχές, θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής και θα ληφθεί απόφαση. Θα υπάρξει διεκδίκηση και σε διακρατικό και σε νομικό επίπεδο» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Έχει πρόσφατα γράψει άρθρο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το δήλωσε και ο πρωθυπουργός και έχω και εγώ επανειλημμένα κάνει δηλώσεις σχετικά με το θέμα. Είναι σαφές και το έχω πει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θέλαμε σε όλη τη διάρκεια που συζητούνταν τα ελληνικά μνημόνια να θεωρηθεί ότι συμψηφίζουμε αυτό το ιερό θέμα, για την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού, με ενδεχόμενες απαιτήσεις- χρηματικές, υλικές- εκείνων των προγραμμάτων».

«Είναι εξαιρετικό και αναλυτικό το πόρισμα, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση μέχρι το τέλος του 2018» είπε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι είναι απαίτηση δεκαετιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ