ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα για την περικοπή των συντάξεων

Νέα κόντρα για την περικοπή των συντάξεων
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέα  πολιτική κόντρα ξέσπασε απόψε για τις συντάξεις, με τη Νέα Δημοκρατία να μιλάει για «μισόλογα» του πρωθυπουργού και κυβερνητικές πηγές να απαντούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η «εμμονή του ΔΝΤ» και να περικοπούν οι συντάξεις.

Η Πειραιώς, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ καταψήφισε την περικοπή των συντάξεων, τονίζει ότι εάν ο πρωθυπουργός δεν είχε «βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο» δεν θα χρειαζόταν «καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους» για το εάν θα κοπούν οι συντάξεις.

«Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από τους 1,5 εκατ. συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδας να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό» αναφέρει η ΝΔ.

Η απάντηση στο σχόλιο αυτό ήρθε από κυβερνητικές πηγές, που τονίζουν:

«Η ΝΔ έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η εμμονή του ΔΝΤ και να περικοπούν οι συντάξεις. Τόσο για να κατηγορεί την κυβέρνηση, όσο και γιατί αυτό είναι μέρος του προγράμματος Πινοσέτ που έχει αντιγράψει ο κ. Μητσοτάκης και επιθυμεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα».

«Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και συμπληρώνουν: «Τόσο στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 όσο και στις επόμενες εκλογές, που θα στείλουν τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ