Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ομολόγησε ότι σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ
Μια δηκτική ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, λίγη ώρα μετά το πέρας της συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
Στην εν λόγω ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε «από μόνος του» ότι «σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ» και πως «σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκατ. συνταξιούχους».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:
«Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να πιεστεί, ομολόγησε από μόνος του ότι :
- Σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας.
- Σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
- Σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.
- Σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020.
- Σκοπεύει να αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
- Σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.
- Δε σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα.
- Δε σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα.
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει:
«Φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του».
Καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του ’19. Να βλέπουν οι πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι τον κ. Μητσοτάκη και να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει. Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά».
Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ αποκλείστηκε από τα κονδύλια ενεργειακής αναβάθμισης ΠΡΙΝ υπογραφεί η σύμβαση»
16:38
Γαλλία: Στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον drone που πετούσαν πάνω από μια βάση πυρηνικών υποβρυχίων
16:30
Vision Zero: Η κατάταξη της Ελλάδας στα τροχαία και η ευρωπαϊκή στρατηγική οδικής ασφάλειας
16:24
Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
16:16