ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από εβδομάδα η ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη

Από εβδομάδα η ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη
ΕUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Λόγω έλλειψης απαρτίας αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, στην οποία ο Γιάννης Σαρίδης θα ανακοινώσει τα επόμενα πολιτικά του βήματα. 

Πηγές του κόμματος αλλά και ο ίδιος δεν έκρυβαν πως εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τη συνολική λειτουργία και πως η αλαζονική συμπεριφορά Καβαδέλλα στη Θεσσαλονίκη, στην εκλογική του περιφέρεια, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα. Υπό αυτά τα δεδομένα, το διαζύγιο Σαρίδη- Ένωσης Κεντρώων φαντάζει για πολλούς μονόδρομος.

Ο Γιάννης Σαρίδης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως περίμενε καταδίκη των δηλώσεων-καταγγελιών Καβαδέλλα από την ηγεσία του κόμματος και δυσαρεστήθηκε που αυτή δεν έγινε. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως είπε, που παραιτήθηκε από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων.

Το μεσημέρι ο κ. Σαρίδης συναντήθηκε με τον Βασίλη Λεβέντη στο γραφείο του στη Βουλή, προκειμένου να του μεταφέρει τη δυσατρέσκειά του τόσο για τον Δημήτρη Καβαδέλλα όσο και για άλλα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του κόμματος. Στους δημοσιογράφους είπε πως θα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τρίτη θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις επόμενες κινήσεις του. «Προς το παρόν είμαι βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων», είπε, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Αναφορικά με τις δηλώσεις-καταγγελίες Καβαδέλλα, είπε πως ο Βασίλης Λεβέντης, έστω καθυστερημένα, τις αποδοκίμασε. Διαμήνυσε δε, πως ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Δημήτρης Καβαδέλλας απο την πλευρά του, σε δήλωσή του στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε διατεθειμένος να παραιτηθεί προκειμένου να μην αποχωρήσει από το κόμμα ο Γιάννης Σαρίδης. «Εγώ δεν είμαι ανεπάγγελτος», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ