ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής

Μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τροπολογία που προβλέπει τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι πυρόπληκτοι έως το τέλος του έτους μπορούν να έχουν τα φάρμακα που χρειάζονται χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουν συμμετοχή. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιουλίου.

Με άλλη υπουργική τροπολογία, οι πληγέντες από φυσικές καταστροφές (φωτιές, πλημμύρες) απαλλάσσονται εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και από τα δημοτικά τέλη, στην περίπτωση που είναι κάτοχοι κτιρίων που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημίες και είναι μη κατοικήσιμα. Η ρύθμιση αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι να χρησιμοποιηθούν.

Όπως ανέφερε μάλιστα, στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια, αλλά αυτεπαγγέλτως οι υπηρεσίες δόμησης των οικείων δήμων θα αναζητήσουν από το υπουργείο Υποδομών τις εκθέσεις αυτοψίας για τα μη κατοικήσιμα ακίνητα.

Οι δήμοι θα καλύψουν την απώλεια εσόδων από την ρύθμιση που αφορά τα μη ειδικευμένα έσοδα, που δεν εμπίπτουν στα έσοδα για ανταποδοτικές υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ