ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Ταυτόσημη η κριτική Μητσοτάκη - Φίλη για την ΕΡΤ

Παππάς: Ταυτόσημη η κριτική Μητσοτάκη - Φίλη για την ΕΡΤ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βολές κατά του προέδρου της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Νίκου Φίλη εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αναφορικά με τη στάση τους απέναντι στην δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει μία κλειστή ΕΡΤ, «κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους». Ακόμη, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να αναθεωρήσει σχετικά με τα επιχειρήματά της «όπως ότι έπρεπε να είναι άπειρος ο αριθμός των αδειών» γιατί, όπως τόνισε, η αγορά «δεν χωράει άπειρα κανάλια».

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη σχετικά με την ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247, υπογράμμισε: «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική».

Σημείωσε, ακόμη, πως η κυβέρνηση δικαιώθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. «Το Δημόσιο εισέπραξε ήδη την πρώτη δόση για τις άδειες. Από το Γενάρη του 2015 τα κανάλια πληρώνουν το φόρο διαφήμισης και το κράτος εισέπραξε 150 εκατ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για έναν φόρο που είχε ψηφιστεί από το 2010, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ (σ.σ.: και ως το 2015). Για 5 χρόνια υπήρξε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, την ώρα που ζητούνταν περικοπές», είπε.

Απαντώντας στις φωνές που αναφέρουν πως «η κυβέρνηση θέλει να κλείσει ο ΣΚΑΪ», ο υπουργός σημείωσε πως «είχε μια λειτουργικότητα με ημερομηνία λήξεως. Πλέον, η αδειοδότηση έχει ολοκληρωθεί και όπως αποδείχθηκε τα πράγματα δεν ήταν έτσι». «Θα πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Αλαφούζος ποια ακριβώς είναι η συμφωνία του με τον Τούρκο παραγωγό και αν αυτή επηρεάζει τη “γραμμή” του σταθμού», δήλωσε επί του ιδίου θέματος.

«Θα δούμε τα κριτήρια ορισμού του αριθμού αδειών ανά Περιφέρεια, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις της διαδικασίας, οι οποίες θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τη διαδικασία χορήγησης των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας», είπε αναφορικά με τις περιφερειακές άδειες.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε το πυρά του και κατά του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Φορτσάκη – αναφορικά με τις δηλώσεις του ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων – σημειώνοντας πως «είναι συναφής με την εντολή Σαμαρά να μη μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2014».

Ολοκληρώνοντας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εκτίμησε ότι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει φέρει τον Οργανισμό σε ένα πολύ καλό σημείο, αν αναλογιστεί κανείς σε τι κατάσταση τον αναλάβαμε. Η ΕΡΤ δείχνει το εκτόπισμά της και αυτό κάποιους ενοχλεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ