ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο υπ. Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική διαιτησία

Σύσκεψη στο υπ. Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική διαιτησία
EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Με θέμα τον θεσμό της διαμεσολάβησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, σύσκεψη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών (ΣΕΔΙ) και της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών (ΕΕΔ).

Η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης, που έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και τις αναγκαίες τροποποιήσεις, κατόπιν της γνωμοδότησης 34/2018 της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που έκρινε αντισυνταγματική την διαδικασία της ιδιωτική διαμεσολάβησης

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καλογήρου διαβεβαίωσε ότι «θα εργαστεί από κοινού με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους διαμεσολαβητές προκειμένου ο θεσμός, ο οποίος ήδη λειτουργεί να θωρακιστεί όσο το δυνατό συντομότερα και με το μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος».

Υπενθυμίζεται, ότι με τροπολογία έχει ανασταλεί μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2019, η έναρξη ισχύος του άρθρου 182 του ν. 4512/2018, το οποίο αφορά αποκλειστικά στην υποχρεωτικότητα της υπαγωγής στη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ