ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηχάνημα δημιουργίας bitcoin στο μηχανοστάσιο ΚΕΔΥ στη Βάρη

Μηχάνημα δημιουργίας bitcoin στο μηχανοστάσιο ΚΕΔΥ στη Βάρη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επιβεβαίωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι στο χώρο του μηχανοστασίου του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) στη Βάρη, που υπάγεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εντοπίστηκε μηχάνημα δημιουργίας  bitcoin

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη επεσήμανε πως η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και πως οι δύο υπάλληλοι που φέρεται να εμπλέκονται έχουν υποστεί τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.

Κάλυψε δε, τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ενέργειες στις οποίες προέβη, σημειώνοντας ακόμη, πως υπήρξε διαβεβαίωση πως δεν υπήρξε πρόσβαση στα δεδομένα που είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και πως υπήρξε επίπτωση μόνον στην κατανάλωση ρεύματος. «Άρα πολύ θόρυβος για το τίποτα», είπε ο κ. Ξανθός, προαναγγέλλοντας την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα περιλαμβάνει την αλλαγή του ονόματος και του σήματος που θα σηματοδοτήσει –όπως είπε- την αλλαγή όχι του σοβαρού επιστημονικού έργου που επιτελεί αλλά την αποκοπή από τις αμαρτίες τα σκάνδαλα του παρελθόντος που το έχουν στιγματίσει στην κοινωνία.

Απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος αναβαθμίστηκε, «του επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή στέρησης του μισθού του για τρεις μήνες», είπε και πρόσθεσε πως σφραγιστεί ο χώρος και έχει απαγορευτεί η είσοδος σε οποιοδήποτε.

Ο κ. Ξανθός που κλήθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να πάρει θέση για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ότι για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή, απέφυγε να απαντήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ