ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Βούτση από τις καταγγελίες Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Αποστάσεις Βούτση από τις καταγγελίες Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ
ΕUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Αποστάσεις από τις καταγγελίες που φέρεται να έκανε στο υπουργικό συμβούλιο ο Πάνος Καμμένος περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, κράτησε ο Νίκος Βούτσης.

«Κατά τη γνώμη μου και απ΄ όσο γνωρίζω εγώ, από τη Βουλή είναι απολύτως διευκρινισμένο αυτό το ζήτημα σε σχέση με τις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών», είπε και παρέπεμψε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας να διευκρινίσει τι εννοεί. «Δεν γνωρίζω, ούτε θέλω να μπω σ’ αυτή τη συζήτηση, ούτε μιλώ με διαρροές στο υπουργικό συμβούλιο», είπε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη διαδικασία που ακολουθείται μετά την ψήφιση του νόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση μέχρι στιγμής έχει ενημερωθεί έξι φορές η Βουλή για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, άνω του ποσού των 25.000 ευρώ, παρουσία όλων των αντιπροέδρων, με συνέπεια όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να είναι ενήμεροι. Ανέφερε ακόμη, πως εκτός του υπουργείου Εξωτερικών δεν υπάρχουν μυστικά κονδύλια για άλλα υπουργεία καλύπτοντας έτσι και τον Πάνο Καμμένο απέναντι στις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά για μυστικά κονδύλια του δικού του υπουργείου.

Ο κ. Βούτσης απέφυγε να πάρει θέση για την παραίτηση Κοτζιά, λέγοντας ότι αυτά είναι θέματα της κυβέρνησης. Εμμέσως πλην σαφώς ωστόσο, είπε πως «οι χθεσινές εξελίξεις δεν έχουν κανένα καλό». Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν κινδυνεύει η συμφωνία των Πρεσπών, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε αυτή την επιλογή και ότι η ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον πρωθυπουργό αυτό αποδεικνύει.

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα πως οι βουλευτές Γεννιά και Τόσκας που ανήκουν στην κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά δεν θα θέσουν σε αμφισβήτηση την κυβερνητική σταθερότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ