ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία Κακλαμάνη για την ενός λεπτού σιγή από την ΔτΠ

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία Κακλαμάνη για την ενός λεπτού σιγή από την ΔτΠ
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη να τηρήσει η Βουλή ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, κράτησε η Διάσκεψη των Προέδρων.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης με τον Νίκο Βούτση, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, να αναφέρει πως επρόκειτο για μια πρωτοβουλία που έπρεπε να αποφευχθεί, αφού οι θέσεις των κομμάτων είναι γνωστές και είναι αρκετά διαφορετικές.

«Έγινε μία συζήτηση αρκετά αναλυτική, έλαβαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Από όλες τις άλλες πλευρές, χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε ό,τι έπρεπε να ειπωθεί. Η πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία η οποία έπρεπε να αποφευχθεί», είπε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως είναι αυτονόητη και η έκφραση της λύπης προς τους οικείους, όπως αυτονόητο είναι κι αυτό που ζητούν οι ελληνικές αρχές, δηλαδή τη διερεύνηση σε βάθος όλων των περιστατικών που οδήγησαν σε αυτό το θάνατο. «Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, άρα αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης. Με τη θέση αυτή συμφώνησαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΣΥ, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Σώματος, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής. «Αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον Κανονισμό κάντε μου πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο εγώ μιλάω για δολοφονία», φέρεται να είπε.

Η ΝΔ τάχθηκε στο πλευρό του Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ θετική στάση κράτησε και η Χρυσή Αυγή οποία ζήτησε από την προηγούμενη εβδομάδα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ έκανε λόγο για λάθος πολιτική κίνηση, λέγοντας ότι οι βουλευτές που ήταν παρόντες αιφνιδιάστηκαν, γιατί αυτά έγιναν σε χρόνο dt και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ανέφερε ακόμη, ότι το συμβάν για τα αίτια θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα διερευνάται και ότι το γεγονός δυστυχώς αξιοποιείται από ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης υποστήριξε ότι από τη στιγμή που ο κ. Κακλαμάνης πήρε την συναίνεση του Σώματος για την ενός λεπτού σιγή, αυτή ήταν τυπικά νόμιμη, επανέλαβε ωστόσο, πως για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ