ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση χρυσαυγιτών στη Βουλή παραμονές του Πολυτεχνείου

Νέα πρόκληση χρυσαυγιτών στη Βουλή παραμονές του Πολυτεχνείου
EUROKINISSI

Νέα πρόκληση χρυσαυγιτών στη Βουλή, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου. Ο Γιάννης Λαγός ισχυρίστηκε ότι στην εξέγερση του ’73 δεν υπήρξαν νεκροί, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις. 

«Δεν μπορεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να ακούγονται τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες από οπαδούς της δικτατορίας», παρενέβη άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ενώ έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις κι από τα άλλα κόμματα.

«Τα όσα ακούστηκαν είναι αισχρά», είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ και πρόσθεσε: «Τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα…».

Ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να ξαναπάρει το λόγο, αλλά ο προεδρεύων Γιάννης Λαμπρούλης από το ΚΚΕ του έκλεισε το μικρόφωνο.

«Παραχαράσσετε την ιστορία… Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας, όπως ακούστηκε; Ύμνοι στη χούντα και το φασισμό δεν δεχόμαστε…», είπε σε αυστηρό ύφος.

«Αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την αίθουσα και δεν θα είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε» είπε ακολούθως ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Καρράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ