ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον ξυλοδαρμό του διανομέα από τον εργοδότη του καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Τον ξυλοδαρμό του διανομέα από τον εργοδότη του καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τον καταγγελλόμενο άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενου σε κατάστημα εστίασης ως διανομέας από τον πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης καταδικάζει με ανακοίνωση του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να απαντώνται ατομικά ή από ομάδες με τη λογική της "βίας στη βία". Το οργανωμένο εργατικό κίνημα οφείλει να απαντήσει» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με τις αρχές της επεκτασιμότητας αλλά και με το σύνολο των νομοθετικών παρεμβάσεων για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων. Τώρα είναι η ώρα το εργατικό κίνημα να παλέψει για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλες και όλους», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Tο περιστατικό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τους διανομείς να υποστηρίζουν ότι είναι το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ