ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ερωτήματα για τις σχέσεις Πετσίτη με ELFE και ΔΕΠΑ

Νέα ερωτήματα για τις σχέσεις Πετσίτη με ELFE και ΔΕΠΑ
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το newsbomb.gr προκαλούν ερωτήματα για τις σχέσεις στελεχών της κυβέρνησης με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μανώλης Πετσίτης, φίλος και στενός συνεργάτης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, την εποχή που είχε μισθοδοτηθεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και παρείχε «υπηρεσίες» στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και είχε συναντήσεις με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Θεόδωρο Κιτσάκο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο η ατζέντα του πρώην διευθύνοντα σύμβουλου ΔΕΠΑ, η οποία υπάρχει αυτούσια, όσο και το βιβλίο εισόδου – εξόδου που τηρεί η επιχείρηση αερίου, καταγράφουν πλήθος επισκέψεων του Μανώλη Πετσίτη, στο γραφείο του Θεόδωρου Κιτσάκου στο διάστημα 2016 -2017.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Κιτσάκος επιχείρησε χθες να παρουσιάσει τη σχέση του με τον κ. Πετσίτη ως υποτυπώδη και φέρεται να υποστήριξε πως οι όποιες συναντήσεις τους ήταν αραιές και κοινωνικής φύσεως.

Ωστόσο αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό, διότι αποκαλύφθηκε πως ο «Μανώλης του Παππά» ήταν θαμώνας στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ, κάτι που προκύπτει αβίαστα από τα αρχεία που τηρούνται στην επιχείρηση, αλλά και από τις μαρτυρίες των εργαζομένων σε αυτή.

Δεδομένου ότι ο κ. Πετσίτης το 2016 και το 2017 συναντούσε τον κ. Κιτσάκο, με τη «διπλή ιδιότητά» του, δηλαδή ως στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και ως συνεργάτης – μισθοδοτούμενος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο πρώην CEO της ΔΕΠΑ καλείται να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών.

Δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο η ΔΕΠΑ ήταν σε δικαστική διαμάχη με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, καθώς η επιχείρηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τη «φέσωνε» μηνά με το μηνά -με το χρέος σήμερα να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ – τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Στη βάση αυτή ο λαλίστατος κ. Κιτσάκος, ο όποιος τις προηγούμενες εβδομάδες διατεινόταν ότι οι επτά υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν τα πάντα για την υπόθεση ELFE και τις αποφάσεις της ΔΕΠΑ, καλείται να τοποθετηθεί δημοσίως και να προσδιορίσει το είδος της σχέσης του με τον Μανώλη Πετσίτη, αλλά και για το αν οι υπουργοί που έχει επικαλεστεί γνώριζαν πως κ. Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και τον συναντούσε, φορώντας και το κοστούμι του «συντρόφου» και το «κοστούμι» του εκπροσώπου του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ειδικά από τη στιγμή που ο κ. Κιτσάκος επιχείρησε να παρουσιάσει ως τυπική τη σχέση του με το Μανώλη Πετσίτη η οσμή σκανδάλου είναι εξαιρετικά έντονη.

Η κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί και να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τις σχέσεις του στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να απαιτήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διευκολύνοντας τις Αρχές στο να ελέγχουν οικονομικά τον Μανώλη Πετσίτη.

Άλλωστε πληροφορίες που καταφθάνουν διαρκώς στα δημοσιογραφικά γραφεία καταδεικνύουν πως ο κ. Πετσίτης , από το 2015 είχε αναλάβει πλήθος «ειδικών αποστολών» και είχε αναπτύξει «συνεργασίες» με επιχειρηματίες, επικαλούμενος την στενή του σχέση με τον Νίκο Παππά, αλλά με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ