ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ

Στο Κοινοβούλιο έφερε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το θέμα που προέκυψε αναφορικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις κεντρικού πολιτικού ζητήματος, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη και να αναδύουν οσμή διαπλοκής στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς στενοί συνεργάτες του κορυφαίου υπουργού κ. Νίκου Παππά φέρονται να επιδίδονταν σε «ύποπτα» αλισβερίσια.

Ο λόγος φυσικά για τον κ. Μανώλη Πετσίτη, το συμμαθητή και κολλητό του κ. Νίκου Παππά που μέσα σε δύο χρόνια φαίνεται να εκτόξευσε το ετήσιο εισόδημά του από 4.900 ευρώ σε περισσότερα από 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο άλλοτε σερβιτόρος στο επάγγελμα που βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να συνομιλεί με την… ελίτ της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την εποχή που είχε μισθοδοτηθεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και παρείχε «υπηρεσίες» στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και είχε συναντήσεις με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως, τόσο η ατζέντα του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ, η οποία υπάρχει αυτούσια, όσο και το βιβλίο εισόδου – εξόδου που τηρεί η επιχείρηση αερίου, καταγράφουν πλήθος επισκέψεων του Μανώλη Πετσίτη στο γραφείο του Θεόδωρου Κιτσάκου στο διάστημα 2016 -2017.

Το τεράστιο αυτό ζήτημα έφερε στη Βουλή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως, άλλωστε, είχει προαναγγήλει ο Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα αφωνία «στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ» και είπε ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.

Απάντηση Τσίπρα αλλά κουβέντα για την... ταμπακιέρα

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να ανακαλύψει σκάνδαλα εις βάρος της κυβέρνησης. «Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε προσπαθείτε να τα επινοήσετε», είπε και προσέθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια έχει σύμμαχο τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη, επικαλούμενος διάφορα πρωτοσέλιδα εφημερίδων του επιχειρηματία.

«Κύριε Μητσοτάκη αφού τα fake news για τους πολιτικούς και τις συντάξεις δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού ούτε εκεί βρήκατε τίποτα αρχίσατε να ψάχνετε τους φίλους και τους συμμαθητές υπουργών. Καλά το πάτε, αλλά κινδυνεύετε να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ