ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον Γρηγοράκο ζητά η Καββαδία

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον Γρηγοράκο ζητά η Καββαδία
EUROKINISSI

Να κινηθούν οι διαδικασίες για υποβολή πρότασης μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον Λεωνίδα Γρηγοράκο, ζητά με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής η Αννέτα Καββαδία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, αποκαλώντάς την «τσόκαρο», σε επιστολή της προς τον Νίκο Βούτση κάνει λόγο για αήθη και προσβλητική επίθεση και συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία. Χαρακτηρίζει δε, άκρως υποκριτική την ανάκληση της φράσης «σκάσε ρε τσόκαρο», καθώς –όπως αναφέρει- λίγο αργότερα με διαρροές προς δημοσιογράφους έδωσε συνέχεια στο θέμα, παρουσιάζοντας, μάλιστα, υποτιθέμενο μεταξύ μας διάλογο ο οποίος ουδέποτε διημείφθη. Το μόνο δεδομένο, το οποίο παραδέχεται, συνεχίζει η Αννέτα Καββαδία, είναι η αρχική απαράδεκτη φράση του.

2018 12 13 Καββαδία Γρηγοράκος.jpg

Σε ότι αφορά στο επεισόδιο το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλειας της Βουλής, αναφέρει πως ο κ. Γρηγοράκος ενοχλημένος –κατά δήλωσή του– από την, εντός της αίθουσας, φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ. Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος της φωνάζοντάς της με σκαιότατο τρόπο «σκάσε ρε τσόκαρο». «Στην έντονη αντίδρασή μου, η οποία συνοδεύτηκε από τη φράση «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς», συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία.Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, και τις αποδοκιμασίες πολλών συναδέλφων, δήλωσε πως ανακαλεί», αναφέρει στην επιστολή της.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δηλώνει μετανιωμένος και επιμένει πως η κ. Καββαδία τον αποκάλεσε «γελοίο». Όπως ανέφερε: «Εκείνη την ώρα, σηκώνεται η κ. Καββαδία και λέει: “τι λες βρε γελοίε, αυτά τα έλεγε και ο Βενιζέλος”. Έτσι, παρασύρθηκα από την αθλιότητα της κουβέντας και είπα - “κάτσε κάτω βρε τσόκαρο” - κάτι για το οποίο μετάνιωσα. Στους λαϊκιστές, όμως, δεν πρέπει να απαντάς με λαϊκισμό. Έκανα λάθος. Γι' αυτό, αμέσως μετά, ανακάλεσα τα λεγόμενα μου, και ζήτησα στον Πρόεδρο της Βουλής να διαγραφούν από τα πρακτικά. Θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε τελικά αν θέλουμε το Κοινοβούλιο να είναι ο ναός της Δημοκρατίας ή ένας χώρος, όπου ο ένας θα υβρίζει τον άλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ