ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης για Πετσίτη: Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Παππάς

Φίλης για Πετσίτη: Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Παππάς
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Την επιφύλαξή του για τα όσα δημοσιεύονται σχετικά με την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο Νίκος Παππάς «πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Πετσίτη, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα πρόσωπο που ήταν γνωστό ως «βοηθός του Νίκου Παππά», με το οποίο ωστόσο ο ίδιος δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις.

Μιλώντας στο «Θέμα FM, ο κ. Φίλης απάντησε πως «όσα διαβάζουμε είναι ενοχλητικά αλλά μένει να αποδειχθούν» ενώ σε ερώτηση για το αν θα πρέπει ο κ. Παππάς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, απάντησε ότι «στο βαθμό που αναφέρεται συγκεκριμένα, ναι, πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις».

«Εάν αποδειχθούν, χρειάζονται εξηγήσεις όσα έχουν γραφτεί» πρόσθεσε για το θέμα συμπληρώνοντας ότι «φοβούμαι ότι γίνεται μια συζήτηση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ήθελα να δηλητηριαστεί η πολιτική σκηνή», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου για την βόμβα στον ΣΚΑΪ, που κατονομάζει την κυβέρνηση ως «βασικό ηθικό αυτουργό» για την επίθεση, ο κ. Φίλης απάντησε λέγοντας: «Αθλιότητα αυτό που λέει ο κ. Αλαφούζος, όλοι μπορεί να λένε αθλιότητες υπό το βάρος της στιγμής».

«Πόλεμος» κυβέρνησης – Αλαφούζου για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Σύμφωνα με τον ίδιο «μόνο κατά φαντασίαν άρρωστος» και «αυτοθαυμαζόμενοι προβοκάτορες» βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση προσθέτοντας ότι «αυτοί ζουν σε ένα δικό τους αυτοαναφορικό κύκλο ζωής».

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια γραμική απόσταση στο παιδί που πετάει μια μολότοφ και στον άλλο που οργανώνει και εκτελεί έναν πολίτη. Είναι μέρα με τη νύχτα να βάλεις 10 κιλά για να σκοτώσεις έναν τηλεοπτικό σταθμό ή να πετάξεις μια μολότοφ στην τράπεζα. Μην φτιάχνουμε τρομοκράτες σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας» για να προσθέσει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ότι «δεν είναι βια το τρικάκια, τα 10 κιλά εκρηκτικά είναι τρομοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο σημείωσε ότι «πολλές φορές ένα κλίμα οξύτητες και πόλωσης μπορεί να διεγείρει συμπεριφορές που προϋπάρχουν και να τις ενεργοποιεί».

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε να σταματήσει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ απάντησε ότι «το ακούω αυτο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ