Παρατείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχθηκαν αυξημένες προσφυγικές ροές
Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.
Στη συζήτηση του νομοσχεδίου που συγκέντρωσε τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης λόγω του όγκου των τροπολογιών που κατατέθηκαν, ο κ. Βίτσας έκανε γνωστό πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν δεχθεί αυξημένες προσφυγικές ροές, την Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και την Λέρο.
Απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς – όπως είπε – η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό.
Το μεταναστευτικό νομοσχέδιο που προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις και η συζήτηση και ψήφισή του μετατέθηκε για σήμερα, ψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν, ενώ από χθες έχουν αποχωρήσει ΚΚΕ και Ποτάμι.
SPONSORED
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (06 Ιουνίου)
06:30
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε ποιους νέους κλάδους επεκτείνεται
06:00
Άνοιξαν η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών μισθών και συντάξεων του 2024
05:00
Τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2Κ/2024 από τον ΑΣΕΠ
04:00