ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλενα Ράπτη: Ζούμε ένα άτυπο 4ο μνημόνιο

Έλενα Ράπτη: Ζούμε ένα άτυπο 4ο μνημόνιο

«Δεν πρόκειται να δεχθώ ποτέ οι Σκοπιανοί να ονομάζονται Μακεδόνες», τονίζει, μιλώντας στο CNN Greece, η βουλευτής της Α΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης κυρία Έλενα Ράπτη, τονίζοντας παράλληλα ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ξεπουλήσει την ελληνική ιστορία. Αναρωτιέται κανείς αν ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ελλάδας ή λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του Ζάεφ».

Η κυρία Ράπτη τόνισε επίσης ότι η συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων, υποστηρίζοντας πως «αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή».

Η κυρία Ράπτη επισημαίνει ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει ανοίξει ένα «μαγικό πουγκί» και δίνει παροχές, «αλλά οι πολίτες ξέρουν ότι έχουν εξαπατηθεί και σήμερα ζούμε ένα 4ο άτυπο μνημόνιο».

Η κυβέρνηση κατά την κυρία Ράπτη έβαλε απέναντί της την ηγεσία της ιεραρχίας της εκκλησίας της χώρας, καθώς «ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας δεν είναι υπόθεση δύο ανδρών αλλά υπόθεση θεσμών και κοινωνίας και γι αυτό η πρόταση της κυβέρνησης κόπηκε από την ιεραρχία της εκκλησίας».

Τέλος για το Δήμο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η δημαρχία Μπουτάρη θα κριθεί από τους πολίτες, εκτιμώντας ότι θα γίνει μια μάχη με αρκετό ενδιαφέρον μεταξύ προσώπων που έχουν την εκτίμηση των δημοτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ