ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΚΑΪ: Δεν αφήνει ασυγκίνητη την πολιτεία η απόλυση εργαζομένων, διαμηνύει ο Νίκος Παππάς

ΣΚΑΪ: Δεν αφήνει ασυγκίνητη την πολιτεία η απόλυση εργαζομένων, διαμηνύει ο Νίκος Παππάς
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν αφήνει ασυγκίνητη την πολιτεία και τα όργανά της η απόλυση 12 εργαζομένων στον ΣΚΑΪ, δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το ΕΣΡ θα έχει τη σχετική εγρήγορση.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Παππάς αναφέρει: «Η αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη, κατά τους ίδιους, απόλυση 12 εργαζομένων του Σκάι, δεν αφήνει ασυγκίνητη την Πολιτεία & τα όργανα της. Ο ν.4339/2015 προβλέπει 400 εργαζόμενους ανά σταθμό και συνιστά όρο για την κατοχή αδείας. Είμαι βέβαιος ότι το ΕΣΡ θα έχει τη σχετική εγρήγορση».

ΣΚΑΪ: 48ωρη απεργία στο κανάλι μετά την απόλυση 12 δημοσιογράφων

Εν τω μεταξύ, σε 48ωρη απεργία βρίσκονται όλα τα μέσα που υπάγονται στον όμιλο του ΣΚΑΪ από τις 06:00 π.μ. του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019, έως τις 06:00 π.μ. της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019, για τις απολύσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν.

Πρόκειται για τους: Ιουλία Βελισσαράτου, Κλειώ Νικολάου, Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Βασίλη Τάνη, Μαρία Καραγιώργου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σταύρο Σαμουηλίδη, Σοφία Τσίπα, Σταύρο Οικονομόπουλο, Ζωή Κατζαγιαννάκη και Μαρία Φαρμακιώτη.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» για το «πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε πετώντας 12 συναδέλφους μας στο δρόμο», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ