ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να αποφύγει επικοινωνιακά λάθη και ήττες επιθυμεί η κυβέρνηση

Να αποφύγει επικοινωνιακά λάθη και ήττες επιθυμεί η κυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στους υπουργούς της κυβέρνησης ότι οι ρυθμοί πρέπει να ανεβαίνουν διαρκώς και παράλληλα να αποφεύγονται και τα επικοινωνιακά λάθη. EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Προσοχή στα αυτογκόλ ειναι το μήνυμα που βγήκε απο το μίνι υπουργικό που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, για να προγραμματίσει τις κυβερνητικές δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Το μίνι κυβερνητικό συμβούλιο, μετά και την αστοχία που έγινε με το παράλληλο πρόγραμμα, θεωρεί ότι πρέπει να ανέβουν οι ρυθμοί της κυβέρνησης και να υπάρχει καλύτερη οργάνωση του κυβερνητικού έργου ώστε «να αποφεύγονται γκέλες όπως η τελευταία με το παράλληλο πρόγραμμα» που κόστισαν τουλάχιστον επικοινωνιακά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση θεωρούν σκόπιμο να αρχίσει να ανοίγει σιγά σιγά ο οδικός χάρτης που σχετίζεται με θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων γι αυτό και το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά διάφορες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον στόχο της σταδιακής απεξάρτησης από το Μνημόνιο και της επιστροφής της χώρας στην ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και χθες το απόγευμα με μία ομάδα βουλευτών, αυτή την φορά με τους εκπροσώπους της Δυτικής Μακεδονίας, από τους οποίους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιφέρειάς τους.

Το Μαξίμου έχει καταλήξει στην εκτίμηση ότι οι επαφές του πρωθυπουργού με τους βουλευτές έχουν βελτιώσει ήδη κατά πολύ το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό εν όψει και των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα γίνουν στη Βουλή για τα μεγάλα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών και τα κόκκινα δάνεια.

Στην χθεσινή συνάντηση πρωθυπουργού με τους βουλευτές εκφράστηκε η αγωνία για την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία και μάλιστα τονίστηκε ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν κατά πολύ στις γιορτές στις σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες εάν δεν πήγαινε πίσω το θέμα της ψήφισης του παράλληλου προγράμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το παράλληλο πρόγραμμα θα γίνει πράξη και επιπλέον ζήτησε από του βουλευτές «ενωμένοι σαν μία γροθιά να δώσουμε τη μάχη για ό,τι έρχεται».

Την Τετάρτη θα γίνει αντίστοιχη πρωθυπουργική συνάντηση στο Μαξίμου με τους βουλευτές της Ηπείρου, ενώ νωρίτερα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει και το κυβερνητικό συμβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ