ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ζήτησα καθαρή εντολή για να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης χωρίς βαρονίες και τιμάρια

Γεννηματά: Ζήτησα καθαρή εντολή για να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης χωρίς βαρονίες και τιμάρια
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία», διαμηνύει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μετά το «ναι» της ΔΗΜΑΡ στη Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» η κ. Γεννηματά, «ζήτησα καθαρή εντολή από τους πολίτες για να εγγυηθώ την ενότητα και τις προοπτικές της παράταξης, χωρίς βαρονίες και τιμάρια. Έκανα όλες τις αναγκαίες υπερβάσεις, ακόμη και παραχωρήσεις, για να το διασφαλίσω».

«Γι' αυτό και κατ' απαίτηση της κοινωνικής βάσης δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία. Απευθύνομαι στη βάση της παράταξης, στους ιδρυτές προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ενιαίος φορέας και να δώσουμε νικηφόρα τις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας», τονίζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η απόφαση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι του κόμματος και όχι προσωπική, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για τη διαγραφή του προέδρου της Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«H επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική» υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ