ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί στη ΝΔ φοβούνται να καταθέσουν πρόταση μομφής

Γιατί στη ΝΔ φοβούνται να καταθέσουν πρόταση μομφής
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

«Όλα είναι στο τραπέζι, κάντε υπομονή μέχρι αύριο» σχολίασε στο CNN Greece η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατία Μαρία Σπυράκη, ερωτηθείσα αν το κόμμα της θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Με αφορμή μάλιστα δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι η απόφαση είναι ειλημμένη περιορίστηκε να απαντήσει πως «δεν το επιβεβαιώνω».

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάριζε από την Θεσσαλονίκη πως η Νέα Δημοκρατία «θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» δήλωση που από πολλούς ερμηνεύθηκε ως πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς, μιλώντας σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα στο CNN Greece μετέφερε την απόφαση – όπως ειπώθηκε – να μην χαθεί ένα πολύτιμο όπλο στην παρούσα συγκυρία από την στιγμή που δεν θα έχει καμία τύχη.

Δεν έκρυψε και την ανησυχία του πως μια τέτοια επιλογή θα έδινε πόντους στους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. «Η δήλωση του πως θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας για τη Μακεδονία δεν είναι ειλικρινής. Άλλωστε έχει πει κατά το παρελθόν ότι θα το κάνει μόνο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεχθεί τους δικούς του όρους. Δεν είναι λοιπόν δυνατό να διαπραγματευτούμε με εκείνον που μπορούσε να έχει ρίξει εγκαίρως την κυβέρνηση αλλά δεν το έπραξε» εξήγησε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece ο μεγαλύτερος φόβος της Πειραιώς δεν είναι να μην περάσει η πρόταση δυσπιστίας αλλά να βγει ισχυρότερος από αυτή τη διαδικασία ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμα και αν ο Πάνος Καμμένος την υπερψήφιζε δεν θα έπρατταν το ίδιο οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις. Άγνωστο παραμένει τι θα κάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με δεδομένο πως έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών όπως και οι Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης. Οι τέσσερις τελευταίοι είχαν καταψηφίσει την κυβέρνηση στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης ενώ ο πρόεδρος του Ποταμιού σε δηλώσεις του δήλωσε πως θα υπερψηφίσει.

«Είναι προτιμότερο να μην κάψουμε ένα πολύτιμο χαρτί τώρα και να επιτρέψουμε στον Αλέξη Τσίπρα να κινείται χωρίς έλεγχο για τους επόμενους έξι μήνες» συμπλήρωσε ο συνομιλητής μας παρουσιάζοντας άλλο ένα σημείο που προβληματίζει.

«Θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε συνεπείς του λόγου μας και να φέρουμε τους βουλευτές αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους και την συνείδησή τους. Δεν υπάρχει καμία απόφαση μέχρι αυτή την στιγμή. Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα το πρωί» απάντησε ερωτώμενος σχετικά, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ