ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία στα στρατόπεδα Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη

Αισιοδοξία στα στρατόπεδα Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη
Eurokinissi

Στις 11 μονάδες περίπου έκλεισε τελικά η διαφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας 20,3% με και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11,4%.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι σαφές πως αφήνει πλέον όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το ποιός θα εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ. Υπάρχει βέβαια ένα ουσιαστικό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μάλιστα στελέχη που τον έχουν στηρίξει εκφράζουν την εκτίμηση πως θα ήταν καλύτερα να μην πήγαινε η υπόθεση στον δεύτερο γύρο έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη πάντως εκτιμούν πως θα επικρατήσουν άνετα στις 10 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα πάντως αισιοδοξία επικρατεί και στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος από αουτσάιντερ του πρώτου γύρου πιστεύει πως μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις. Οσον αφορά τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι δύο μονομάχοι είναι σαφές πως θα επικρατήσουν πολύ πιο χαμηλοί τόνοι. Όπως σαφές είναι πως και οι δύο υποψήφιοι θα θέσουν το δίλλημα του ποιός μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά τους. Ο κ. Μητσοτάκης ήδη έχει θέσει και το δίλλημα δημιουργική ανανέωση η στασιμότητα προτάσσοντας τον εαυτό του ως τον μόνο που μπορεί να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει και πάλι να υπάρξει τηλεμαχία με τον κ. Μεϊμαράκη το επόμενο διάστημα. Πάντως πρέπει να πω πως υπάρχει το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα από κάποιους κύκλους να δούμε να αναβιώνει μια παλιά αντιπαράθεση, αυτή των Καραμανλικών με τους Μητσοτακικούς και το λέω αυτό γιατί ήδη έχει αρχίσει μια ζύμωση κυρίως από στελέχη που έχουν στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αργά χθες το βράδυ ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε με τούιτ του τους πολίτες της Μακεδονίας που τον ανέδειξαν πρώτο στη Μακεδονία αλλά και στην Α και Β Θεσσαλονίκη παρά τις αντιξοότητες όπως τονίζει. Συνεργάτες του μάλιστα επισημαίνουν πως αυτές οι αντιξοότητες ήταν η επίθεση που δέχθηκε από το περιβάλλον Καραμανλή. Όσον αφορά τη στάση του ο ίδιος έχει επιλέξει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ