ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλίες της ΝΔ για τη Μακεδονία προανήγγειλε η Σπυράκη

Πρωτοβουλίες της ΝΔ για τη Μακεδονία προανήγγειλε η Σπυράκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μετά τον Νίκο Δένδια και η Μαρία Σπυράκη ξεκαθάρισε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη κομματική θέση για τη Μακεδονία.

Σε ερώτηση για «την τοποθέτηση Σαμαρά και για το μήνυμα του συλλαλητηρίου ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», η εκπρόσωπος του κόμματος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρέπεμψε σε απόσπασμα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι η ΝΔ στη συζήτηση στη Βουλή για τις Πρέσπες πήγε συντεταγμένη και καταψήφισε -και αυτό ήταν το μήνυμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πίσω από την άποψη του κ. Μητσοτάκη στοιχίστηκε η ΝΔ και στο εθνικό θέμα και στα θέματα της οικονομίας, υποστήριξε.

Σχετικά με τη στάση του κόμματος στη διαδικασία ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ θα την μπλοκάρει αν κρίνει ότι θίγεται το εθνικό συμφέρον ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα καταψηφίσουν το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον σημείωσε ότι η ΝΔ δεσμεύεται να ελέγχει την εφαρμογή της Συμφωνίας και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειώσει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση βιάζεται να ξεχάσουμε ότι παραβιάζεται ήδη η Συμφωνία, ότι εκχώρησε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ενώ ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει ξεχνώντας το πρώτο συνθετικό του ονόματος της Συμφωνίας.

Απαντώντας σε ερώτημα για τον υποκατώτατο μισθό, ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις Πρέσπες έβγαλε από το συρτάρι την αύξηση του κατώταου μισθού, για να προσθέσει πως θα μπορούσε να το έχει ψηφίσει από τον Σεπτέμβριο, αλλά περίμενε να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και για τη σύνδεση της αύξησης του κατώτατου μισθού με την αύξηση του ΑΕΠ, συμπλήρωσε. Αναφορικά με τις καταγγελίες Καμμένου, κάλεσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να καταθέσει δημόσια ότι στοιχεία έχει.

Κλείνοντας και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ρώτησε αν ο γνωστός κ. Μανώλης Πετσίτης που ελέγχεται για τις σχέσεις του με την ΔΕΠΑ έχει σχέση με την κυβέρνηση και ενεργούσε ως εντολοδόχος της κυβέρνησης στην ΔΕΠΑ, απηύθυνε το ερώτημα η εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ